چرا آواز میخوانی زنجره، به فهرست کلاغ سفید راه یافت
کتابخانه مونیخ آلمان مانند سالهای گذشته، ۲۰۰ اثر راهیافته به کاتالوگ فهرست کلاغ سفید را اعلام کرد. در این فهرست از میان ۳۸ زبان زنده دنیا، پنج کتاب از ایران به چشم میخورد. کتاب چرا آواز میخوانی زنجره، نوشته بابک صابری و تصویرگری نگین احتسابیان موفق شد به فهرست ۲۰۱۷ کلاغ سفید کتابخانه مونیخ راه پیدا کند. این کتاب، پیشتر نیز یکی از آثار منتخب راهیافته به مسابقه تصویرگری براتیسلاوا ۲۰۱۷ از سوی ایران بود.
چرا آواز میخوانی زنجره، عاشقانهای زیبا و فانتزی است که بر اساس گفتگوی زنجره و مرد دورهگرد شکل گرفته است. آوازهخوانی دورهگرد رازهایش را به زنجرهای می گوید، و در این گفتگو هر دو به احساسات مشابه هم پی می برند. گویی هرجای دنیا که باشی، چه انسان باشی و چه حیوان، باز هم از عشق خرسند می شوی و به هیجان می آیی و خشم و تنهایی و دلتنگی آزارت می دهد. در تمام داستان، پیوندی ظریف بین دنیای انسانها و حیوانات برقرار میشود. «چرا آواز میخوانی زنجره؟»، داستان دوستی ها و همدلی هاست.
تصویرسازی کتاب با تلفیق هنر شرقی و غربی و با استفاده از رنگهایی زنده و متنوع، دنیایی هیجانانگیز خلق می کند. دنیایی خیالی و سرشار از آرامش و همدلی، گربههایی که دست بر گردن انسانها می اندازند و خرگوشهایی که همپای انسانها گوش به جادوی موسیقی می سپارند.
کتابخانه بینالمللی جوانان مونیخ (International Youth Library)، بزرگترین و مهمترین کتابخانههای دنیاست که مجموعه عظیمی از ادبیات کودکان و نوجوانان همه کشورهای جهان و به زبانهای مختلف در خود جای داده است. این کتابخانه پس از پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۹ از سوی یلا لپمن، مؤسس دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان، و بنیانگذار روز جهانی کتاب کودک، تأسیس شد. هدف از تأسیس این کتابخانه تشویق و پرورش ذوق کودکان و نوجوانان سراسر جهان از طریق ترویج عادت به مطالعه است و علاوه بر برگزاری همایش و فرصتهای مطالعاتی برای محققان کشورهای مختلف، در پاییز هر سال نمایشگاه بینالمللی کتابهای کودکان و نوجوانان را به مدت پنج هفته برگزار میکند.
بنا بر سنت کتابخانه مونیخ، هرسال متخصصان برجسته ادبیات کودک، کتابهای منتشرشده از سراسر جهان را انتخاب می کنند و پس از بررسی، بهترین آثار را معرفی می کنند. این فهرست «کلاغ سفید» نام دارد و متشکل از ۲۰۰ کتاب برتر دنیا است که هریک بهشیوهای خلاقانه و با نگارش و تصویرگری هنرمندانه به موضوعاتی عام و جهانی می پردازد.