فعالیت پیشنهادی برای کتاب «فیگو»

ایده‌هایی برای گفت‌وگو و فعالیت درباره‌ی داستان فیگو

 

کتاب فیگو با داستان جذاب و تصاویر دلنشین، انتخابی مناسب برای بلندخوانی با کودکان است. والدین یا تسهیلگران می‌توانند برنامه‌ای برای بلندخوانی این کتاب در محیطی آرام و راحت با نور مناسب یا حتی در دل طبیعت طراحی کنند. برای ایجاد انگیزه می‌توان قبل از بلندخوانی از کودکان خواست تا مانند بره یا فیل راه بروند و خود را در نقش شخصیت‌های داستان تصور کنند.

بلندخوانی کتاب

در هنگام خواندن، بهتر است کتاب به شکلی نگه داشته شود که همه‌ی کودکان بتوانند تصاویر آن را ببینند. استفاده از لحن‌ها و صداهای مختلف برای شخصیت‌های داستان، تجربه‌ی خواندن را برای کودکان جذاب‌تر می‌کند. برای مشارکت بیشتر کودکان، می‌توان در بخش‌های مختلف داستان، پرسش‌هایی مطرح کرد. مانند «بره چه احساسی دارد؟»، «چرا بره نمی‌خواهد به دنیا بیاید؟»، «واکنش کشاورز بعد از به دنیا آمدن بچه‌ی پشمک‌خانوم چه بود؟ چرا؟»، «به دنیا آمدن یعنی چه؟»، «آیا ما به دنیا آمده‌ایم؟»، «رفت به مکان‌های جدید ترس دارد؟» و…

این پرسش‌ها کمک می‌کند تا کودکان به موضوع کتاب و احساسات شخصیت‌ها توجه کنند و درباره‌ی آن‌ها فکر کنند. همچنین، می‌توان به تصاویر کتاب اشاره کرد و از کودکان خواست تا درباره‌ی آن‌ها صحبت کنند.

 

گفت‌وگو درباره‌ی مفاهیم داستان

پس از خواندن کتاب، می‌توان با کودکان درباره‌ی مفاهیم کلیدی داستان یعنی ترس، دوستی، تغییر و… صحبت کرد. این گفت‌وگو به کودکان کمک می‌کند تا احساسهای خود را بیان کنند، با تجربه‌های شخصیت‌ها همذات‌پنداری کنند و مفاهیم داستانی در ذهنشان نقش ببندد.

می‌توان درباره‌ی تغییرات مهمی که ممکن است باعث ترس در کودکان شود – مانند شروع مدرسه، نقل مکان به خانه‌ی جدید و… – صحبت کرد و با اشاره به تجربه‌های مثبت، کودکان را ترغیب کرد تا راه‌حل‌های موفق برای غلبه بر ترس‌هایشان را شناسایی و بیان کنند.

 

فعالیت‌های پس از بلندخوانی

 

نقاشی و کاردستی:

از کودکان بخواهید فیگو یا صحنه‌های موردعلاقه‌شان را نقاشی کنند. با استفاده از مواد مختلف، کاردستی‌هایی از شخصیت‌های داستان مانند بره یا فیل بسازند. حتی می‌توان از کودکان خواست شخصیت‌های جدیدی با ترکیب حیوانات مختلف بسازند و ویژگی‌های آن‌ها را شرح دهند.

 

نمایش خلاق:

کودکان را به گروه‌های کوچک تقسیم کنید و از آن‌ها بخواهید بخش‌هایی از داستان را به صورت نمایش اجرا کنند. این فعالیت هم به تقویت مهارت‌های اجتماعی و هم به درک بهتر داستان کمک می‌کند.

 

نقش‌آفرینی:

از کودکان بخواهید در نقش بره و فیل درباره‌ی ترس‌های خود صحبت کنند و به یکدیگر کمک کنند تا بر آن‌ها غلبه کنند. این بازی می‌تواند به کودکان در شناخت بهتر ترس‌هایشان و پیدا کردن راه‌حل کمک کند.

 

اگرهای تخیلی:

از کودکان بپرسید:

«اگر جای فیگو بودید، چه کار می‌کردید؟»

«اگر بره بخواهد با حیوان دیگری دوست شود، چه حیوانی را انتخاب می‌کند؟»

«اگر در خیابان با فیگو روبه‌رو شوید، چه می‌کنید؟»

 

نوشتن نامه یا دفترچه‌ی خاطرات:

اگر کودکان سواد نوشتن دارند، می‌توان از آن‌ها خواست نامه‌ای به فیگو بنویسند و درباره‌ی ترس‌های خود و راه‌حل‌هایی که برای غلبه بر آن‌ها پیدا کرده‌اند، صحبت کنند. همچنین می‌توانند دفترچه‌ای بسازند و ماجراهای زندگی فیگو پس از پایان داستان را در آن بنویسند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
خانه
دسته‌بندی
0
سبدخرید
حساب‌کاربری
جست‌وجو